kyproslaista_kanasalaattia

Kyproslainen kanasalaatti

min | Helppo

Rapeapintaiset kanaleikkeet saavat vierelleen kyproslaisesta keittiöstä vaikutteita saaneen couscous-salaatin. Salaatti saa makunsa murustetusta fetasta sekä kokonaisista mustista oliiveista. Annoksen viimeistelee raikas jogurttipohjainen kastike.

Ainekset

2 dl
couscousia
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
0.5
kurkku
2
porkkanaa
1
keltainen paprika
1 rasia
miniluumutomaatteja
2
kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 dl
mustia oliiveja
1 dl
fetaa murustettuna

Kastike:

200 g
turkkilaista jogurttia
2 rkl
oliiviöljyä
0.5
valkosipulin kynsi murskattuna
0.5
sitruunan raastettu kuori ja mehu
oreganoa hienonnettuna
minttua hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
KANALEIKE
pakaste

AINEKSET

AINEKSET

Rapeapintaiset kanaleikkeet saavat vierelleen kyproslaisesta keittiöstä vaikutteita saaneen couscous-salaatin. Salaatti saa makunsa murustetusta fetasta sekä kokonaisista mustista oliiveista. Annoksen viimeistelee raikas jogurttipohjainen kastike.

Näin teet sen

Sekoita couscous-ryynit, oliiviöljy ja suola.

Kaada joukkoon 2 dl kiehuvaa vettä, sekoita nopeasti ja peitä kelmulla. Anna kypsyä ja turvota 15 minuuttia.

Pilko kurkku, paprika ja tomaatit. Kuori porkkanat ja vedä kuorijalla porkkanoista pitkiä lastuja.

Poista kelmu couscousin päältä ja riivi haarukalla irtonaiseksi. Sekoita salaattiainesten kanssa.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Paista kanaleikkeet rapeiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Tarjoile leikkeet salaatin ja raikkaan kastikkeen kanssa.

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
KANALEIKE
pakaste