
Lämmin salaatti kevätkanasta
min | Helppo
Ainekset
1 kpl
Naapurin Maalaiskanan Kevätkana Sitruuna-Lehtipersilja
200 g
pakasteherneitä
200 g
pakastesoijapapuja
2 kpl
kevätsipulinvarsia hienonnettuna
1 ruukku
mintunlehtiä
0.5 ruukkua
lehtipersiljanlehtiä
2 rkl
oliiviöljyä
2
appelsiinin mehua puristettuna
1 dl
parmesanlastuja
Kastike
200 g
kermaviiliä
1 kpl
valkosipulinkynsi murskattuna
1 kpl
appelsiinin kuori raastettuna
0.5 ruukkua
lehtipersiljaa hienonnettuna
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
sokeria

AINEKSET
AINEKSET
Kevätkanan kypsyessä on hyvin aikaa valmistella raikkaan hapokas lisuke. Jos kanasta irtoaa nestettä kypsennyksen aikana, se kannattaa pyöräyttää kastikkeen joukkoon. Tästä salaatista ei vihreyttä puutu!
Näin teet sen
Kypsennä kevätkana pakkauksen ohjeen mukaan
Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua jääkaapissa
Keitä soijapapuja pienessä vesimäärässä 2-3 min
Lisää joukkoon pakasteherneet, anna vielä kiehahtaa ja valuta
Sekoita kulhossa kevätsipulit, yrtit, öljy ja appelsiinimehu
Sekoita joukkoon lämpimät pavut ja herneet
Annostele salaatti lautasille ja viipaloi päälle kypsää kevätkanaa
Viimeistele parmesaanilla ja kastikkeella
