Uunikana_kermaista_lehtikaalia_2

Uunikanaa, kermaista lehtikaalia & paahdettuja perunoita

min | Helppo

Trendikäs lehtikaali ja uunissa paahdetut perunat sopivat täydellisesti murean uunikanan lisukkeiksi. Lehtikaali maistuu monelle ihan sellaisenaankin, mutta sen voimakas maku tasoittuu, kun sitä haudutetaan hetki kermaisessa kastikkeessa. Lehtikaalia voit myös paahtaa uunissa öljyn kera, jolloin saat annokseen rapeita kaalisipsejä.

Ainekset

300 g
lehtikaalia
2 rkl
voita
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl
kermaa
1 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria myllystä
ripaus
jauhettua muskottipähkinää

Paahdetut perunat:

500 g
perunaa paloiteltuna
0.5 dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
valkosipulijauhetta
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
UUNIKANA
Tomaatti & Tapenade

AINEKSET

AINEKSET

Trendikäs lehtikaali ja uunissa paahdetut perunat sopivat täydellisesti murean uunikanan lisukkeiksi. Lehtikaali maistuu monelle ihan sellaisenaankin, mutta sen voimakas maku tasoittuu, kun sitä haudutetaan hetki kermaisessa kastikkeessa. Lehtikaalia voit myös paahtaa uunissa öljyn kera, jolloin saat annokseen rapeita kaalisipsejä.

Näin teet sen

Kypsennä Uunikana pakkauksen ohjeen mukaan ja valmistele sillä aikaa paahdetut perunat sekoittamalla kaikki sen ainekset yhteen.

Kun kana on ollut uunissa 20 min, siirrä perunat uuniin laakeassa vuoassa. Näin kana ja perunat kypsyvät samaan aikaan.

Huuhtele ja kuivaa lehtikaalit.

Poista lehdistä kova kantaosa ja leikkaa lehdet muutamaan osaan.

Sulata voi kasarissa ja kuullota hienonnettuja sipuleita pari minuuttia.

Lisää kaalit ja jatka pyörittelyä toiset pari minuuttia.

Lisää kerma ja mausteet ja anna hautua hiljalleen 10 minuuttia.

Tarjoa kaali ja paahdetut perunat uunikanan seurana.

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
UUNIKANA
Tomaatti & Tapenade