Kuinka grillattu kana maustetaan täydellisesti kesän grillihetkiin?

Grillattu kana on kesän grillihetkien suosikki. Kanan maustamiseen voi käyttää monenlaisia mausteita, joita voit kokeilla makumieltymystesi mukaan. Perinteiset mausteet, kuten suola, pippuri ja valkosipuli, ovat aina varmoja valintoja, mutta myös kokeilemalla voit löytää uuden suosikin. Yrttisekoitukset, kuten rosmariini, timjami ja oregano, sopivat erinomaisesti kanalle. Kanan maustamisessa voit käyttää niin tuoreita kuin kuivattuja yrttejä. Yrtit tuovat kanaruokiin raikkautta ja aromia. Savustetun paprikan ja juustokuminan yhdistelmä antaa kanalle puolestaan syvyyttä ja lämpöä.

Naapurin Maalaiskanalta löydät niin maustamattomia kuin valmiiksi maustettuja tuotteita. Valmiiksi maustetuissa tuotteissa Naapurin Maalaiskana suosii laadukkaita pintamausteita, jotka takaavat tuotteiden korkean lihapitoisuuden ja laadun. Laadukkaasti pintamaustettu grillattu kana säilyttää aidon ja puhtaan makunsa. Pintamaustetut tuotteet sopivat erinomaisesti grillattavaksi ja samalla vältyt marinadin valumiselta grilliin.

valitse kotimaista kanaa grillattavaksi

Broilerin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota tuotteen alkuperään ja laatuun. Kotimaisuus takaa kanatuotteiden korkean laadun ja vastuulliset tuotantotavat. Kaikki Naapurin Maalaiskanan tuotteet on valmistettu Suomessa 100% kotimaisesta kanasta. Kotimaisuus takaa myös tuotteiden antibioottivapauden.

Lue lisää mitä kotimaisuus merkitsee Naapurin Maalaiskanalle.

Miten valmistella kana ennen grillausta?

Ennen grillausta kannattaa valmistella kana huolellisesti, jotta lopputulos on herkullinen. Ensimmäinen askel on ottaa kana huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen grillausta. Tämä auttaa varmistamaan tasaisemman kypsennyksen grillissä. Mikäli käytät maustamatonta kanaa, kannattaa kana maustaa ennen grillausta. Suolan ja pippurin lisäksi voit käyttää pintamausteita, kuten savustettua paprikaa, valkosipulia ja yrttejä. Mausteet kannattaa hieroa kanan pintaan öljyn kera ja antaa maustua hetken ennen grillausta. Näin saat aikaan maukkaan ja aromaattisen lopputuloksen. Ripauksella tuoretta tai kuivattua chiliä saat kanaan halutessasi sopivaa tulisuutta!

Mikäli haluat päästä helpommalla, Naapurin Maalaiskanalta löydät laadukkaat valmiiksi pintamaustettuja tuotteita, kuten mureutetut & ohuet fileepihvit, grillipalat, vartaat ja wingsit.

Mitkä ovat yleisiä virheitä kanan grillaamisessa ja kuinka ne voi välttää?

Yksi yleisimmistä virheistä kanan grillaamisessa on liian korkea lämpötila, joka voi johtaa kanan pinnan palamiseen ennen kuin sisäosa on kypsä. Tämän välttämiseksi on hyvä säätää grillin lämpötila keskilämpötilaan ja käyttää epäsuoraa grillausta, jolloin kana kypsyy tasaisemmin. Toinen tavallinen virhe on ali- tai ylikypsennys. Mikäli kypsennys jää vajaaksi, lopputuloksena on vielä osittain raaka tuote, kun taas ylikypsennys tekee kanasta kuivaa.

Pakkauksen valmistusohjetta seuraamalla saat aina onnistuneen lopputuloksen. Halutessasi voit tarkistaa kanan kypsyyden käyttämällä lihalämpömittaria – oikea sisälämpötila broilerille on noin 75 astetta. Näin varmistat, että kana on varmasti kypsää, mutta edelleen mehukasta. Muista myös antaa kanan levätä muutama minuutti grillauksen jälkeen ennen tarjoilua.

Vinkit kesän parhaisiin grilliresepteihin löydät täältä. Maista ja tykästy!