3 maistuvaa ruokaa valmistujaisiin

Valmistujaisjuhliin sopivien ruokien suunnittelu voi olla haastavaa, mutta kanaruoat tarjoavat monipuolisen ja herkullisen ratkaisun. Naapurin Maalaiskanan kotimaisista kanatuotteista valmistetut kolme juhlamenestyjää – kreikkalainen grillikana, herkulliset kanavartaat grillattavan salaatin kera sekä rapeat siivet avokadodipillä – ovat täydellisiä vaihtoehtoja valmistujaisjuhliin. Nämä ruoat ovat helppoja valmistaa, niitä voi tehdä osittain etukäteen ja ne sopivat erinomaisesti isommallekin vierasjoukolle.

Miksi kanaruoat ovat täydellisiä valmistujaisjuhliin?

Kanaruoat ovat erinomainen valinta valmistujaisjuhliin niiden monipuolisuuden, helppouden ja maistuvuuden ansiosta. Kana on raaka-aineena joustava ja siihen voi yhdistellä helposti monia makuja vuodenajasta riippumatta. Erityisesti kesäisin valmistujaisjuhlissa grillattavat kanaruoat ovat suosittuja.

Naapurin Maalaiskanan tuotteet ovat 100% kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja. Yrityksemme kiinnittää erityistä huomiota lintujen hyvinvointiin, mikä näkyy kanatuotteiden korkeassa laadussa ja puhtaassa maussa. Tuotteissamme ei ole lisättyä vettä, mikä takaa aidon maun ja erinomaisen rakenteen.

Valmistujaisten kiireisessä aikataulussa on tärkeää, että ruoat voi valmistaa osittain etukäteen. Kanaruoat säilyttävät hyvin makunsa ja mehukkuutensa, ja niitä voi tarjoilla sekä lämpiminä että huoneenlämpöisinä. Tämä tekee niistä ihanteellisia juhlaruokia, jotka antavat juhlan järjestäjälle mahdollisuuden nauttia itsekin vieraistaan.

Kuinka valmistaa täydellinen kreikkalainen grillikana valmistujaisiin?

Helppo kreikkalainen grillikana on vaikuttava mutta vaivaton juhlaruoka, joka sopii täydellisesti valmistujaisiin. Tämän ruoan valmistamiseen tarvitset Naapurin Maalaiskanan kokonaisen broilerin, sitruunaa, valkosipulia ja kreikkalaisia yrttejä kuten oreganoa ja timjamia.

Parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi ota kana huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen valmistamista. Hiero kanan pintaan oliiviöljyä, sitruunamehua, murskattua valkosipulia ja yrttejä. Täytä kanan sisälle sitruunaviipaleet ja valkosipulinkynnet lisämaun saamiseksi.

Grillaa kanaa epäsuoralla lämmöllä noin 1-1,5 tuntia tai kunnes kanan sisälämpötila on 75 astetta. Anna kanan levätä folioon käärittynä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua. Tämä varmistaa, että lihanesteet tasaantuvat ja kana pysyy mehukkaana.

Tarjoile kreikkalainen grillikana raikkaan salaatin, tzatzikin ja paahdettujen perunoiden kanssa. Kokonaisena grillattu kana toimii myös näyttävänä pääruokana juhlapöydässä.

Miten tehdä herkulliset kanavartaat ja grillattua salaattia juhlapöytään?

Kanavartaat ja grillattu salaatti ovat kesäisen juhlapöydän helppoja suosikkeja. Parhaiten vartaisiin sopivat Naapurin Maalaiskanan korkealaatuiset fileepalat, jotka säilyvät mehevänä grillatessa.

Valmista kanavartaat leikkaamalla fileet tasaisiksi paloiksi. Mausta kanapalat suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja esimerkiksi sitruunamehulla. Pujota tikuille vuorotellen kanapaloja ja värikkäitä kasviksia kuten paprikaa, sipulia ja kesäkurpitsaa.

Grillataksesi täydelliset vartaat, kuumenna grilli ensin kunnolla. Grillaa vartaita kääntäen säännöllisesti, kunnes kana on kypsää (sisälämpötila 75 astetta) ja kasvikset hieman karamellisoituneet. Tähän kuluu yleensä noin 8-10 minuuttia.

Grillattua salaattia varten halkaise roomansalaatti pituussuunnassa, sivele pintaan oliiviöljyä ja grillaa leikkauspinta alaspäin kunnes se hieman karamellisoituu. Viimeistele salaatti sitruunamehulla, parmesaanilla ja mustapippurilla.

Mitkä ovat rapeiden siipien ja avokadodipin salaisuudet?

Rapeat siivet ja avokadodippi ovat täydellinen sormiruoka valmistujaisjuhliin. Naapurin Maalaiskanan siivet saavuttavat täydellisen rapeuden, kun noudatat muutamaa yksinkertaista vinkkiä.

Aloita ottamalla siivet huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen valmistusta. Kuivaa siivet huolellisesti talouspaperilla. Sekoita maissijauhoihin suolaa, paprikajauhetta ja mustapippuria. Pyörittele siivet ensin öljyssä ja sitten maissijauho-maustepaneroinnissa.

Paista siipiä uunissa 200 asteessa noin 40-45 minuuttia, kääntäen puolivälissä. Vaihtoehtoisesti voit grillata niitä epäsuoralla lämmöllä. Tarjoilun ajankohtana siivet ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä, jolloin panerointi on erityisen rapeaa.

Avokadodipin valmistamiseksi sekoita kypsät, soseutetut avokadot, ranskankermaa, valkosipulia, limemehua ja tuoretta korianteria. Mausta suolalla ja pippurilla. Dippi tasapainottaa siipien mausteisuutta ja luo herkullisen kokonaisuuden.

Mitä muuta kannattaa huomioida valmistujaisten tarjoilussa?

Valmistujaismenuun suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon ruokien etukäteisvalmistelut. Kreikkalaisen grillikanan mausteseoksen ja avokadodipin voi valmistaa edellisenä päivänä, ja kanavartaat voi koota valmiiksi jääkaappiin odottamaan grillausta.

Juhlapäivän aikataulutus on tärkeää. Aloita pisimmän valmistusajan vaativasta kreikkalaisesta grillikasta, valmista sitten siivet ja viimeisenä, juuri ennen tarjoilua, grillaa kanavartaat ja salaatti.

Tarjoile ruokien kanssa helppoja lisäkkeitä kuten focaccia-leipää, täytettyä perunasalaattia tai grillattuja kasviksia. Huomioi myös juomatarjoilu – valmistujaisjuhliin sopivat raikas kotikalja, sima tai kesäiset mocktailit.

Naapurin Maalaiskanan kotimaiset ja vastuullisesti tuotetut kanatuotteet takaavat, että valmistujaisten tarjoiluista tulee takuuvarmasti maistuvia. Korkeasta lihapitoisuudesta ja lisäaineettomasta valmistuksesta johtuen tuotteemme tarjoavat aidon ja puhtaan maun juhlapöytään. Kun valitset kotimaista, tuet samalla suomalaista tuotantoa ja eläinten hyvinvointia.