Harri Syrjäsen vinkit grillikesään

Harri Syrjäsen vinkit grillikesään

Harri Syrjäsen vinkit grillikesään!

7.6.2023

Miten Broileri kannattaisi grillata? Mitkä ovat Harrin suosikit grilliin? Nappaa tästä Harri Syrjäsen vinkit talteen kesän grillikautta varten!

Kana on nopea grillattava ja taipuu makunsa puolesta moneen. Naapurin Maalaiskanan pintamaustetut tuotteet eivät valu grilliin ja säilyttävät makunsa.

Harri suosii grillaamisessa hiiligrilliä – jo ihan maun vuoksi: ”Hiiliin suosittelen panostamaan. Ravintolatasoisia hiiliä löyty isoimmista marketeista. Niiden paloaika on pidempi ja leppäpuuhiilestä tulee hyvää grillauksen makua,” Harri kertoo.

Eri osille eri kypsennysajat

Kanan eri osat vaativat erilaisia kypsennysaikoja, joten pakkauksesta kannattaa tarkistaa kypsennysohje. Harri muistuttaa lämmittämään myös grillin tarpeeksi kuumaksi, jolla vältytään, ettei kana jää kiinni grilliritilään. Lihan kääntämisessä ei kannata hosua, vaan odottaa rauhassa lihan kypsentymistä.

Monet epäröi grillatessaan kanan kypsyyttä. Harri vinkkaakin käyttämään sisälämpömittaria, jolla tämäkin ongelma ratkaistaan helposti: ”Lihan tulisi olla sisältä 75-astetta paksuimmasta kohdasta. Isoimmat palat kannattaa antaa olla vielä folion alla 10 minuuttia lepäämässä, jolla varmistetaan lihan mehukkuus,” Harri kehottaa.

Harri Syrjäsen valinnat grillikauteen

”Naapurin Maalaiskanalla on paljon grilliin sopivia tuotteita. Lisukkeena suosin usein parsaa, joka sopii erinomaisesti muun muassa Sitruuna-Lehtipersilja Paistin kanssa tarjottavaksi”.

Kesäisin uusien perunoiden keittäminen lisääntyy ja ne taipuvat myös kypsennettynä grilliin. Perunoiden rinnalle Harri valitsee Italian Yrtit Fileepihvin valkosipulin, yrttien ja rosmariinin kera.

Uutuus Kanaduon Harri muuttaa kätevästi vartaiksi. Tämä helpottaa grillaamista, mutta on myös näyttävä tarjottava.

(Huom! Muista liottaa puisia vartaita palamisen estämiseksi)

Klikkaa tästä Naapurin Maalaiskanan uutuuksiin

Naapurin Maalaiskana on tuonut kesän grillikauteen maukkaita uutuuksia. Uutuus Pikkufileet leikataan fileen mureimmasta osasta helposti grillissä käänneltäviksi puikoiksi, jotka valmistuvat nopeasti. Ohutfilee-sarja sai täydennystä korealaisesta makumaailmasta ja jauhelihatuotteistoon toimme koko perheen makuun sopivan Jauhelihapuikon! Kesän grillihetket kruunaa tuplapakkaus Kanaduo, josta riittää syötävää monelle kahdessa eri maussa!

Lisätietoja:

Kerttu Louho, Markkinointipäällikkö, kerttu.louho@naapurinmaalaiskana.fi