Naapurin Maalaiskana on <br>ostanut Honkajoen tehtaan

TIEDOTE: Naapurin Maalaiskana on
ostanut Honkajoen tehtaan

Naapurin Maalaiskana on ostanut kypsiin tuotteisiin keskittyvän tuotantolaitoksen Honkajoelta

28.12.2023

Naapurin Maalaiskana Oy laajentaa toimintaansa kypsiin tuotteisiin ostamalla Honkajoen tehtaan Landeli Group Oy:ltä. Kauppa sisältää tuotantolaitoksen kalusteineen ja koneineen sekä kaikki Honkajoen tuotantoon liittyvät työntekijät.

Kotimaista kanaa tuottavan Naapurin Maalaiskanan liiketoiminta on ollut viime vuodet kovassa kasvussa. Liiketoiminta on keskittynyt lähinnä tuoreisiin kanatuotteisiin. Toteutuneen tehdaskaupan myötä liiketoimintaa laajennetaan kypsiin tuotteisiin, mikä tarjoaa mahdollisuuden monipuolistaa Naapurin Maalaiskanan tuotevalikoimaa entisestään.

Tuoreisiin kanatuotteisiin keskittyneen Naapurin Maalaiskanan liikevaihdosta noin 3 % on tullut kypsistä tuotteista. Näistä noin 40 % on tuotettu Landelin Honkajoen tehtaalla, joten kyseisen tuotantolaitoksen ostaminen oli Naapurin Maalaiskanalle luonnollinen askel kasvun tiellä.

– Yhteistyö Naapurin Maalaiskanan ja Honkajoen tehtaan välillä on jatkunut vuodesta 2019 lähtien. Honkajoen tuotantolaitoksen ostamisen myötä Naapurin Maalaiskanasta tulee entistä kokonaisvaltaisempi kanatuotteiden valmistaja ja myyjä. Kaupan mukana seuraa ryhmä alan ammattitaitoisia osaajia, heidät on ilo liittää Naapurin Maalaiskanan tiimiin, Naapurin Maalaiskanan toimitusjohtaja Jean Gallen sanoo.

Honkajoen tehtaan tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä noin miljoona kiloa vuodessa ja tehdas työllistää lähes 30 työntekijää. Landeli Group jatkaa toimintaansa muissa toimipisteissään.

– Keskitämme toimintomme Huittisten laitokseen ja panostamme lisää sen kehittämiseen. Näin voimme keskittyä yrityksemme ydintoimintojemme vahvistamiseen. Lisäksi jatkamme hyvin toiminutta yhteistyötä vahvan kumppanimme Naapurin Maalaiskanan kanssa, toteaa Landeli Group Oy:n varatoimitusjohtaja Jari Kortelainen.

Osa konsernin strategiaa

Kypsien tuotteiden suosio on kasvussa ja pidemmälle jalostetut tuotteet ovat kuluttajien keskuudessa kasvava kategoria niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Kuluttajat vaativat vaivattomuutta ja ostavat mielellään tuotteita, jotka vaativat vähemmän valmistelua. Kypsät tuotteet ovat kasvattaneet suosiotaan myös food service -sektorilla ja erityisesti kypsät kanatuotteet löytyvät yhä useammin ravintoloiden ja lounaspaikkojen listoilta.

Naapurin Maalaiskana on osa pohjoismaista Scandi Standard -konsernia ja liiketoiminnan laajentaminen kypsiin tuotteisiin on linjassa myös konsernin strategian kanssa.

– Naapurin Maalaiskana on osoittanut toiminnallaan olevansa valmis siirtymään seuraavaan kasvuvaiheeseen. Uskomme, että Naapurin Maalaiskana -brändi jatkaa kasvuaan ja kypsät tuotteet ovat suuntana strategisesti oikea, sanoo Jonas Tunestål, Scandi Standard -konsernin toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Jean Gallen, toimitusjohtaja
Naapurin Maalaiskana Oy
+358 40 048 2695
jean.gallen(at)naapurinmaalaiskana.fi

Jari Kortelainen, varatoimitusjohtaja
Landeli Group Oy
+358 50 363 7208
jari.kortelainen(at)landeli.fi

Naapurin Maalaiskana Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen, siipikarjaan erikoistunut yritys ja olemme osa kansainvälistä Scandi Standard-pörssiyhtiötä. Meillä on moderni tuoretuotteisiin keskittyvä tuotantolaitos Liedossa ja kypsien lihatuotteiden tuotantolaitos Honkajoella. Valmistamme tuotteita vähittäiskauppaan ja food service -asiakkuuksiin. Panostamme toiminnassamme laatuun ja meillä on laatu- ja elintarviketurvallisuussertifikaatit (mm. BRC ja FFSC 22000). Yrityksessämme toimii tällä hetkellä lähes 300 työntekijää ja liikevaihtomme on noin 80 Meur. www.naapurinmaalaiskana.fi 

Landeli Group Oy on kotimainen ruokatalo, joka tarjoaa herkulliset lihat tuoreina ja jalosteina. Toimimme neljällä korkeasta laadusta tunnetulla tuotemerkillä: Maalaistuote Vataja, Pajuniemi, Partanen ja Lihajaloste Korpela. Parhaista raaka-aineista perinteisillä menetelmillä valmistetut lihatuotteet tarjoavat unohtumattoman makumatkan ja antavat energiaa päivän jokaiseen hetkeen. Vaalimme aitoja makuja, joita suomalaiset rakastavat. www.landeli.fi