NAAPURIN MAALAISKANA panostaa eläinten hyvinvointiin ja laatuun

Naapurin Maalaiskana panostaa eläinten hyvinvointiin ja laatuun

22.8.2019

Eläinten hyvinvointi on meille Naapurin Maalaiskanassa työskenteleville ensiarvoisen tärkeää. Osana eläinten parasta mahdollista kohtelua koskevia toimintatapoja olemme ottaneet heinäkuussa 2019 käyttöön kaasutainnutusmenetelmän. Investoinnin myötä eläinten hyvinvointi sekä lihan laatu paranevat entisestään.

Heinäkuussa käyttöönottamamme uusi tainnutusmenetelmä on linnun kannalta stressittömämpi vaihtoehto. Kaasutainnutusmenetelmässä linnut tainnutetaan samoissa kuljetuslaatikoissa, joissa ne tuodaan tiloilta tehtaalle, jolloin ylimääräisiltä siirroilta ja ihmisen käsittelyltä vältytään. Kaasutainnutus korvaa aikaisemmin käytössämme olleen sähkötainnutusmenetelmän, joka on maailmalla käytetyin tainnutusmuoto.

”Nyt käyttöön otettu vaiheittain tapahtuva kaasutainnutus on käytössä olevista tainnutusmuodoista selvästi eläinystävällisin, linnut käytännössä nukkuvat huomaamattaan pois”, kertoo Naapurin Maalaiskanan toimitusjohtaja Samuli Eskola.

Vaikutuksia myös lihaan – väri ja laatu paranivat merkittävästi

Kaasutainnutuksen avulla tuotamme yhä parempilaatuista ja entistäkin mureampaa lihaa. Sähkötainnutuksesta aiemmin aiheutuneet verenpurkaumat ovat vähentyneet selvästi ja lihan väri on kauniin vaaleaa. Iloksemme voimme todeta lihan laadun olevan nyt kaikkiaan tasalaatuisempaa.

Parasta kanaa maku edellä

Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tarjota kuluttajille entistäkin eettisemmin tuotettua kananlihaa. Valmistamamme tuotteet ovat pääosin joko maustamattomia tai pintamaustettuja tuotteita, joissa aidot ja puhtaat maut sekä huippulaatuinen liha ovat pääroolissa. Marinoitujen tuotteiden osuus on tuotevalikoimassamme pieni ja kaikkia tuotteitamme yhdistää korkea lihapitoisuus.

Laatupanostuksemme konkretisoituu myös siinä, että olemme ainoa lihatalo Suomessa, jonka kanojen ruokinnassa ei käytetä geenimanipuloitua soijaa. Pakkaamme tuotteemme käsin ja siksi kierrätettävät tiilenpunaiset pakkauksemme ovat siistin ja huolitellun näköisiä.

”Laatu ja maku yhdessä takaavat, että valitsemalla Naapurin Maalaiskanaa valitset aina brändilupauksemme mukaisesti parasta kanaa”, Eskola kiteyttää.

Lisätietoja:
Pasi Martikainen, Kaupallinen Johtaja

pasi.martikainen(at)naapurinmaalaiskana.fi

Naapurin Maalaiskana Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen, siipikarjaan erikoistunut yritys ja olemme nykyisin osa kansainvälistä Scandi Standard-pörssiyhtiötä. Meillä on alallaan yksi Pohjoismaiden uudenaikaisimmista tuotantolaitoksista Turun seudulla Liedossa ja valmistamme tuotteitamme Naapurin Maalaiskana -brändillä vähittäiskauppaan ja HoReCa -asiakkuuksiin. Panostamme toiminnassamme laatuun ja meillä on esim. FSSC laatu- ja turvallisuussertifikaatti. Yrityksessämme toimii tällä hetkellä noin 210 työntekijää ja liikevaihtomme on noin 50 Meur. www.naapurinmaalaiskana.fi