SBT - ilmastotavoitteemme on hyväksytty

Vastuullisuustarinoita SBT - ilmastotavoitteemme on hyväksytty

Naapurin Maalaiskanan ilmastotoimet jatkuvat – Omistajan, Scandi Standard konsernin ilmastotavoitteet on hyväksytty Science Based Targets -aloitteen toimesta

Heinäkuu 2023

29.6.2023 julkaistiin tiedote, että Naapurin Maalaiskanan omistajayhtiö Scandi Standard on saanut ilmastotavoitteensa hyväksytyiksi Science Based Targets -aloitteen toimesta. Tämä saavutus todistaa, että ilmastonmuutoksen hidastaminen on elintärkeää Naapurin Maalaiskanalle sen omassa tuotannossa sekä arvoketjussa.

Tutkimukset osoittavat, että vakavimpien ilmastonmuutoksen seurausten välttämiseksi maapallon lämpenemisen ei tulisi ylittää 1,5 astetta. Asettamalla tavoitteita Science Based Targets -aloitteen ohjeiden mukaisesti yritykset edistävät maailman pysymistä tässä ilmastorajassa.

”Olemme ylpeitä siitä, että olemme yksi harvoista elintarviketuottajista, joiden ilmastotavoitteet on hyväksytty Science Based Targets -aloitteen toimesta. Tämä tarkoittaa sitä, että toiminnallemme on asetettu tieteellisesti perusteltuja ilmastotavoitteita, jotka ovat linjassa Pariisin sopimuksen kanssa ja tähtäävät globaalin lämpenemisen vähentämiseen”, sanoo Ida Ljungkvist, kestävän kehityksen johtaja Scandi Standardilla.

Scandi Standardin hyväksytyt ilmastotavoitteet SBT:n toimesta ovat seuraavat:

1. Sitoudumme vähentämään absoluuttisia hiilidioksidipäästöjä scope 1 ja 2 osalta (=oma tuotanto) 50 % vuoteen 2030 mennessä, vuoden 2021 ollessa vertailuvuosi.

2. Lupaamme myös vähentää absoluuttisia hiilidioksidipäästöjä scope 3 osalta (=arvoketju) 50 % samassa aikataulussa.

”Naapurin Maalaiskanan kannalta tavoitteiden hyväksyntä vahvistaa sen, mitä olemme tienneet koko ajan: Pitkäjänteinen ja kestävä ruoantuotanto on keskeisessä asemassa ilmastokriisin torjunnassa. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä elintarviketeollisuudessa”, kommentoi Henna Mäkeläinen, Naapurin Maalaiskanan vastuullisuuspäällikkö.

Lisätietoja:

Henna Mäkeläinen, Vastuullisuuspäällikkö.

Sähköposti: henna.makelainen@naapurinmaalaiskana.fi