Olemme mukana Ole osa hyvän ketjua –
Osta työtä Suomeen -kampanjassa

Olemme mukana Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjassa

Olemme mukana Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjassa yhdessä K-ryhmän, Suomalaisen Työn Liiton, Ruokatieto yhdistys ry:n ja Kotimaiset kasvikset ry:n kanssa. Kampanjassa kannustamme ostamaan suomalaista ruokaa, käyttötavaroita ja rautakaupan tuotteita. Tavoitteenamme on kohdistaa ostot suomalaiseen työhön, jotta työllistämme ja pidämme Suomen pyörät pyörimässä.

Naapurin Maalaiskana on mukana Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen -kampanjassa. Haluamme kasvattaa kotimaisiin tuotteisiin kohdistuvaa kysyntää ja näin varmistaa tuloja ja kassavirtaa suomalaisille yrityksille. Ostamalla suomalaista luodaan myös työtä Suomeen. Näiden asioiden merkitys korostuu nyt kriisiaikoina entisestään.

Me Naapurin Maalaiskanalla haluamme nostaa kotimaisen ruoan arvostuksen sille tasolle, jonka se ansaitsee. Haluamme, että kotimaisesta, laadukkaasti tuotetusta, puhtaasta ja turvallisesta ruoasta maksetaan oikeudenmukainen hinta. Näin toimimalla varmistamme, että asiamme ovat myös jatkossa hyvin. On kaikkien suomalaisten etu, että ruokamme tulee läheltä ja sen tuottamiseen tarvittava arvoketju (tuottajat, teollisuus ja kauppa) toimii läpinäkyvästi ja vastuullisesti.

”Yrityksellemme tällaiset asiat merkitsevät todella paljon. Sopimustuottajiemme tilat sijaitsevat Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella ja tilojen keskimääräinen etäisyys tehtaastamme on alle 60 km. Meille on tärkeää, että tuotteidemme pääraaka-aine on 100 % kotimainen ja että koko ketju on keskittynyt maantieteellisesti pienelle alueelle”, Naapurin Maalaiskanan toimitusjohtaja Samuli Eskola kommentoi.

”Me suomalaiset olemme etuoikeutettuja, kun voimme olla varmoja, että meillä on lautasilla puhdasta, suomalaista, lähellä ja ammattitaidolla tuotettua ruokaa. Pyrimme omilla valinnoillamme varmistamaan, että teemme kestäviä valintoja ja myötävaikutamme osaltamme siihen, että pidämme Suomen pyörät pyörimässä”, hän lisää.

Suomalaisten tilanteet ovat tällä hetkellä erilaisia, mutta jokainen voi olla osa hyvän ketjua ja tehdä mahdollisuuksiensa mukaan joko pienen tai suuren valinnan suomalaisen työn puolesta, joten kaikilla valinnoilla on merkitystä.

Kampanjayhteistyön kantava teema ”Ole osa hyvän ketjua” tekee kaikista toimijoista, eli tavarantoimittajista ja valmistajista aina kuluttajiin ja ostajiin saakka aktiivisia toimijoita yhteisen kriisin ratkaisussa. Jokainen ketjun osa on tärkeä. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala toivottaa Naapurin Maalaiskana Oy:n tervetulleeksi osaksi tätä ketjua ja mukaan kampanjaan.

”Tämä yhteistyö hakee voimansa koronakriisin aikana esiin nousseesta yhteisöllisyyden tunteesta ja suomalaisten auttamisen halusta. Ostamalla työtä Suomeen välittää myös niistä ihmisistä, jotka tekevät suomalaista työtä. Nyt tarvitaan kaikki toimimaan hyvän asian puolesta”, Lausala korostaa.

Ole osa hyvän ketjua – Osta työtä Suomeen on Suomalaisen Työn Liiton, K-ryhmän, Ruokatieto yhdistys ry:n ja Kotimaiset kasvikset ry:n sekä yritysten yhteisviestintäkampanja suomalaisen työn puolesta. Se kannustaa suomalaiset ostamaan suomalaisia elintarvikkeita, käyttötavaroita sekä rakentamisen ja talotekniikan tuotteita. Kampanjan aihetunnisteet ovat: #oleosahyvänketjua ja #ostatyötäsuomeen. Lisäksi merkkien aihetunnisteet ovat: #Avainlippu #DesignfromFinland #hyvääsuomesta #puhtaastikotimainen

Lisätietoja:

Samuli Eskola, toimitusjohtaja, Naapurin Maalaiskana Oy, p. 040 043 6464, samuli.eskola@naapurinmaalaiskana.fi

Tero Lausala, toimitusjohtaja, Suomalaisen Työn Liitto, p. 050 407 2623, tero.lausala@suomalainentyo.fi

Naapurin Maalaiskana Oy on vuonna 2013 perustettu suomalainen, siipikarjaan erikoistunut yritys ja olemme nykyisin osa kansainvälistä Scandi Standard-pörssiyhtiötä. Meillä on alallaan yksi Pohjoismaiden uudenaikaisimmista tuotantolaitoksista Turun seudulla Liedossa ja valmistamme tuotteitamme Naapurin Maalaiskana -brändillä vähittäiskauppaan ja HoReCa -asiakkuuksiin. Panostamme toiminnassamme laatuun, tuotteemme ovat GMO-vapaita ja meillä on esim. FSSC laatu- ja turvallisuussertifikaatti. Yrityksessämme toimii tällä hetkellä noin 210 työntekijää ja liikevaihtomme on noin 50 Meur. www.naapurinmaalaiskana.fi 

Suomalaisen Työn Liitto toimii sen puolesta, että suomalaisen työn arvostus kasvaa ja suomalainen työ menestyy. Liitto hallinnoi suomalaisesta työstä kertovia merkkejä ja vaikuttaa ostopäätöksiin, jotta työpaikat säilyvät ja uusia syntyy. www.suomalainentyo.fi