Isoniitun tila

Tuottajamme Isoniitun tila

Isoniitun tila, Pöytyä

Isoniitun tila sijaitsee Pöytyällä, Varsinais-Suomessa. Isoniitun tila on sijainniltaan lähimpänä tehdastamme Liedossa.

Isoniitun tilalla työskentelevät Markus ja Ilona Riitamo sekä Markuksen vanhemmat Olavi ja Tarja Riitamo. Tila sijaitsee 24 kilometrin päässä Naapurin Maalaiskanan Liedon tehtaalta.

Tilan juuret juontavat vuoteen 1988, jolloin ensimmäiset broilerit saapuivat tilalle. Vuosien saatossa toimintaa on laajennettu rakentamalla uusia halleja ja panostettu lintujen hyvinvointiin ja virikkeisiin.

Isoniitun tilaan kuuluu n. 300 hehtaaria peltoa, joista riittää kanoille vehnää täysrehun lisäksi. Lämpönsä hallit saavat uusiutuvasta energiasta, kun ne lämmitetään oman tilan lämpökeskuksessa poltettavan hakkeen avulla. Nykyään Isoniitun tila tuottaa sähköenergiansa myös aurinkopaneelien avulla, joiden asennus saatiin valmiiksi loppukesällä 2023.

kg CO2e / kg merkintä kertoo hiilijalanjäljen tilakohtaisen tuloksen, joka on laskettu Biocoden laskurilla. Tulos sisältää tilan oman toiminnan aiheuttamat hiilidioksidipäästöt esimerkiksi lämmityksestä ja ilmastoinnista sekä myös rehunkäytön, kuljetusten ja untuvikkojen vaikutuksen kokonaistulokseen. Tulos ilmoitetaan hiilidioksidi ekvivalentti kiloina kohti/per kiloa tuotettua lihaa

Markus Riitamo, Tuottaja