Laaksosen tila

Tuottajamme Laaksosen tila

Laaksosen tila, marttila

Laaksosen tila sijaitsee Varsinais-Suomen Marttilassa. Matka tilalta Liedon tehtaalle taittuu puolessa tunnissa.

Laaksosen tilan omistavat maatalousyrittäjäpariskunta Eeva Korimäki ja Heikki Laaksonen. Heikki on aloittanut broilerin kasvatuksen jo vuonna 1987 ja Eeva tuli mukaan 1994.

Tilan kapasiteettia on laajennettu useaan otteeseen vuosien varrella. Oman perheen lisäksi Laaksosen tila työllistää yhden työtekijän. Kasvatuserien vaihdossa henkilökuntaa on hetkellisesti enemmän tarpeen mukaan.

Broilerin kasvatuksen lisäksi tilalla viljellään vehnää, jota käytetään hyödyksi myös eläinten ruokinnassa. Yhteistyötä tehdään myös muiden tilojen kanssa, jotka toimittavat vehnää ja vastaanottavat broilerin lantaa viljelyiden lannoitteeksi. Kiertotalous siis toimii!

Vastuullisuus ja ympäristönäkökulmat ovat tärkeänä osana tilan toimintaa. Öljyn käytöstä lämmitysmuotona on luovuttu jo vuonna 2006, jolloin tilalle rakennettiin ensimmäinen lämpökeskus. Lämpökeskuksen tuottama energia saadaan käyttämällä polttoaineena puuhaketta ja kierrätyspuuhaketta. Öljyä käytetään vain varajärjestelmänä.

Vuonna 2019 tilalla otettiin käyttöön aurinkopaneelit, jotka tuottavat sähköä tilan tarpeisiin.

kg CO2e / kg merkintä kertoo hiilijalanjäljen tilakohtaisen tuloksen, joka on laskettu Biocoden laskurilla. Tulos sisältää tilan oman toiminnan aiheuttamat hiilidioksidipäästöt esimerkiksi lämmityksestä ja ilmastoinnista sekä myös rehunkäytön, kuljetusten ja untuvikkojen vaikutuksen kokonaistulokseen. Tulos ilmoitetaan hiilidioksidi ekvivalentti kiloina kohti/per kiloa tuotettua lihaa

Eeva Korimäki, toinen Laaksosen tilan tuottajista