Mahlamäen tila

Tuottajamme Mahlamäen tila

Mahlamäen tila, huittinen

Mahlamäen tila sijaitsee Satakunnan Huittisissa, 80 kilometrin päässä Liedon tehtaaltamme.

Alkujaan tila on toiminut siirtolaistilana ja tällä hetkellä tilalla viljellään jo neljännessä sukupolvessa satakuntalaisella vahvalla ammattitaidolla. Tilaa pyörittää Kalle Mahlamäki yhdessä vanhempiensa Ari ja Päivi Mahlamäen kanssa.

Oman perheen lisäksi tila työllistää yhdestä neljään työntekijää sesongin mukaan.

Mahlamäet aloittivat siipikarjan tuotannon vuonna 1990 ja tilan toimintaa on kehitetty määrätietoisesti. Nykyisin broilerien kasvatus on tilan päätuotantosuunta, mutta myös viljan viljely on tärkeässä osassa tilan toimintaa. Tilalla viljeltävä vehnä käytetään hyödyksi broilerien ruokinnassa ja kasvatuksesta syntyvä lanta käytetään lannoitteena tilan pelloilla. Viljasato kuivataan tilan omassa kuivurissa hyödyntäen uusiutuvaa kotimaista polttoainetta.

Lue lisää tilan omilta sivuilta: www.mahlamaentila.fi/

kg CO2e / kg merkintä kertoo hiilijalanjäljen tilakohtaisen tuloksen, joka on laskettu Biocoden laskurilla. Tulos sisältää tilan oman toiminnan aiheuttamat hiilidioksidipäästöt esimerkiksi lämmityksestä ja ilmastoinnista sekä myös rehunkäytön, kuljetusten ja untuvikkojen vaikutuksen kokonaistulokseen. Tulos ilmoitetaan hiilidioksidi ekvivalentti kiloina kohti/per kiloa tuotettua lihaa

Kalle ja Ari Mahlamäki, Mahlamäen tilan tuottajat