Tuotteidemme hiilijalanjälki on sertifioitu

Vastuullisuustarinoita Tuotteidemme hiilijalanjälki on sertifioitu

Tuotteidemme hiilijalanjälki on sertifioitu

Marraskuu 2022
Riippumaton organisaatio Carbon Trust on tehnyt kattavat laskemat Naapurin Maalaiskanan oman tuotemerkin tuotteiden hiilijalanjäljestä. Laskelmat on sertifioitu vuonna 2022 ja ne ovat tärkeä osa yrityksen ilmastostrategiaa jatkossa. Laskelmien perusteella tiedetään tuotteidemme aiheuttamat hiilidioksidipäästöt koko niiden elinkaaren ajalta (rehun tuotanto, kasvatus, teurastus, jalostus, jakelu ja tuotteen käyttö).

Vastuullisuus on osa jokaisen yrityksen arkea. Laskelmat tuotteiden hiilijalanjäljestä toteutettiin paitsi yrityksen sisäisiin tarkoituksiin, myös asiakkaiden toiveesta. Vastuullisuutta voidaan mitata ja laskea monin eri tavoin. Naapurin Maalaiskanan laskelmissa mukana on esimerkiksi LUC-kerroin, mikä tarkoittaa, että mukaan on huomioitu soijan tuotannon ja muiden maataloustuotteiden aiheuttaman maankäytön muutoksen ilmastovaikutus.

Laskelmia ei ole toteutettu verrataksemme toimintaamme muihin alan toimijoihin, vaan luodaksemme sisäisen lähtötilanteen ja tietopohjan, joka mahdollistaa kommunikoinnin asiakkaiden ja loppukäyttäjien kanssa yksityiskohtaisemmalla tasolla, sekä toimintamme kehittämisen jatkossa.

Nyt tiedämme, miltä ilmastojalanjälki arvoketjussamme näyttää yksityiskohtaisesti ja mihin meidän tulisi kohdistaa merkittävimmät ilmastotoimenpiteemme. Vuoden 2023 aikana hiilijalanjälki-merkki tulee näkymään pakkauksissamme niiden tuotteiden osalta, joiden kulutuksesta olemme saaneet tarpeeksi taustatietoa ja laskelmat pystytty suorittamaan.

Lue myös: Soija on suurin haaste – käynnissä rehuprojekteja soijan vähentämiseksi

Lisätietoja:

Henna Mäkeläinen, vastuullisuuspäällikkö, henna.makelainen(at)naapurinmaalaiskana.fi

Pasi Martikainen, kaupallinen johtaja, p. 040 072 7841, pasi.martikainen(a)naapurinmaalaiskana.fi