Uusi varasto ja jakelukeskus

Vastuullisuustarinoita Uusi varasto ja jakelukeskus

Uusi varasto ja jakelukeskus pienentävät kuljetuksista syntyviä päästöjä yli 20 %

Syyskuu 2022
Liedon tehdaslaajennuksen yhteydessä tehdyt muutokset vähentävät kuljetusmatkoja sekä vaikutusta ilmastoon. Jakelukeskuksen muuttaminen on vähentänyt hiilidioksidipäästöjä yli 20 prosenttia tuotettua kiloa kohden.

Tilapulasta johtuen varasto ja jakelutilat ulkoistettiin usean vuoden ajaksi. Varastointiin tarvittavat tilat sijaitsivat Turussa, 15 kilometrin päässä tuotantolaitoksesta.

Ainoa tehtaalta löytyvä raaka-aine oli broileri. Kaikki muut raaka-aineet ja pakkausmateriaalit sijaitsivat muualla. Tarkasta suunnittelusta huolimatta tarvittavaa etikettiä saattoi puuttua tehtaalta, jolloin se oli haettava 20 minuutin ajomatkan päästä Turusta. Tästä aiheutui kustannuksia ja päästöjä. Lisäksi tähän kului turhaa aikaa. Tehdasuudistus mahdollisti varastoinnin ja jakelukeskuksen sijoittamisen tehtaan tiloihin Lietoon.

Uudistus on helpottanut työtä merkittävästi. Materiaalit ovat saatavilla suoraan tehtaalta, jolloin turhilta ajokilometreiltä ja päästöiltä säästytään. Vähentyneiden ajokilometrien lisäksi muutos mahdollistaa joustavuutta tuotteiden valmistuksessa.

Naapurin Maalaiskana tulee läheltä – siis ihan naapurista

Raaka-aineiden kuljetuksien lisäksi Naapurin Maalaiskanalla keskitytään pitämään myös eläinten kuljetusmatkat lyhyinä. Sopimustilat sijaitsevat noin tunnin ajomatkan säteellä Liedon tehtaastamme keskimääräisen kuljetusmatkan ollessa alle 60 kilometriä.

Lintujen kuljetuskalustoon on vuosien varrella tehty uudistuksia. Viimeisimpänä kuljetukseen on hankittu pidempi kuljetusauto, johon mahtuu 20 % enemmän lintuja aiempaan kalustoon verrattuna. Pidemmän auton myötä lintuja saadaan tuotua kerralla enemmän tehtaalle, minkä ansiosta kuljetuskilometrejä on saatu vähennettyä myös eläinkuljetusten osalta.

Lisätietoja:

Pasi Martikainen, kaupallinen johtaja, p. 040 072 7841, pasi.martikainen(a)naapurinmaalaiskana.fi