Uusiutuvat energianlähteet tiloilla

Vastuullisuustarinoita Uusiutuvat energianlähteet tiloilla

Nykyaikaiset tilat mahdollistavat uusiutuvien energianlähteiden hyödyntämisen

Helmikuu 2023
Naapurin Maalaiskana työllistää 9 sopimustilaa. Tilat sijaitsevat Varsinais-Suomen ja Satakunnan alueella – siis ihan naapurissa. Naapurin Maalaiskanan sopimustilat ovat nykyaikaisia ja energiatehokkaita, sillä niissä panostetaan uusiutuvien energialähteiden käyttöön.

Suomen sääolosuhteet asettavat broilerhalleille vaatimuksia. Talvella energiaa kuluu paljon hallin lämmittämiseen ja kesällä taas viilentämiseen – vuodenajasta riippumatta halleissa on oltava linnuille sopivat olosuhteet koko ajan. 

Lähes 100 % Naapurin Maalaiskanan sopimuskasvattajien broilerhallien tarvitsemasta lämmitysenergiasta tuotetaan uusiutuvilla energianlähteillä. Lisäksi joka toinen sopimuskasvattajista on investoinut aurinkopaneeleihin. Suurin hyöty aurinkopaneeleista saadaan irti kesällä, kun broilertilojen sähkönkulutus on korkeimmillaan.

Lämpöä kaurankuorella – Mahlamäen tila

Mahlamäen tila sijaitsee Huittisissa Sammun kylässä. Maatila ja pellot ovat jo neljännen sukupolven viljelyksessä ja tilan toimintaa on kehitetty määrätietoisesti vuodesta 1990 lähtien, jolloin ensimmäinen broilerkasvattamo rakennettiin tilalle.

Mahlamäen broilerhallit lämpenevät kaurankuoren polttamisesta syntyvällä lämpöenergialla. Kaurankuoren hyödyntäminen lämmityksessä on suuri säästö, mutta myös ekologisempi vaihtoehto esimerkiksi öljylle. Vuonna 2020 rakennettu lämpölaitos on moderni uudistus broilertilalle. Sen avulla voidaan kattaa hallien lämmitys kokonaisuudessaan!

www.mahlamaentila.fi

Lisätietoja:

Elina Saarinen, Alkutuotantopäällikkö, elina.saarinen(at)naapurinmaalaiskana.fi

Pasi Martikainen, kaupallinen johtaja, p. 040 072 7841, pasi.martikainen(a)naapurinmaalaiskana.fi