NMK liikkeelle

Vastuullisuustarinoita NMK liikkeelle

NMK LIIKKEELLE – tavoitteena hyvinvoinnin ja aktiivisuuden lisääminen

Syyskuu 2023

Naapurin Maalaiskanalla työskentelee noin 50 toimihenkilöä, joiden työtehtävät pääasiallisesti hoidetaan tietokoneen äärellä. 8 tuntia päivässä istuminen on tutkitusti huonoksi terveydelle monestakin syystä.

Tästä johtuen yritys onkin kiinnittänyt huomiota työergonomiaan alusta alkaen, mutta nyt huomiota on lisätty taukojumppiin työajalla ja aktiivisuuden tärkeyteen myös vapaa-ajalla. Aktiivisuuden lisäämiseksi Naapurin Maalaiskana on aloittanut NMK – liikkeelle projektin, jonka tarkoituksena on
kannustaa istumatyötä tekeviä oman hyvinvoinnin seuraamiseen ja aktiivisuuden lisäämiseen – niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Matka maailman ympäri – HeiaHeia sovelluksen käyttöönotto

Yksi osa NMK Liikkeelle projektia on HeiaHeia -sovelluksen käyttöönotto. HeiaHeiassa matkustetaan leikkimielisesti Maailman ympäri liikutuilla minuuteilla kolmen kuukauden aikana. Jokainen työntekijä osallistuu etenemiseen omilla päivittäisillä suorituksillaan, jonka tulisi olla 20 min / per pvä, jotta tavoite saavutetaan. Matka maailman ympäri -kampanjan lisäksi sovelluksessa on kattavasti harjoitteita ja vinkkejä taukoliikuntaan sekä kehon ja mielen hyvinvointiin. Työntekijät ovatkin ottaneet sovelluksen innokkaasti vastaan ja tarkoituksena on laajentaa sovellus koko yrityksen käyttöön.

”HeiaHeia aiheuttaa positiivisen huonon omantunnon, joka on helppo taltuttaa lähtemällä liikkeelle säästä tai muista syistä riippumatta – ja vieläpä ottaa ehkä askel jos toinenkin enemmän, kuin oli tarkoituskaan! Sovellus on itsensä haastamisen lisäksi kiva tapa lisätä työpaikan yhteisöllisyyttä sekä löytää työkavereista ihan uusia piirteitä – jopa yllättäviä!” kommentoi Erja sovelluksen käytöstä Naapurin Maalaiskanalla.


HeiaHeia sovellus on vain osa NMK Liikkeelle projektia: Sovelluksen lisäksi henkilöstölle järjestetään muun muassa erilaisia lajikokeiluja, inbody mittausta sekä kävelytestejä. Työntekijöiden käyttöön on myös hankittu Venyy-venyttelytangot, jotka ovat vapaasti käytettävissä toimistolla.

Lisätietoja:

Henna Mäkeläinen, Vastuullisuuspäällikkö.

Sähköposti: henna.makelainen@naapurinmaalaiskana.fi