Otimme käyttöön sydänmerkin!

Vastuullisuustarinoita Otimme käyttöön sydänmerkin!

Otimme käyttöön sydänmerkin!

Huhtikuu 2024

Naapurin Maalaiskana haluaa omilla tuotteillaan mahdollistaa kuluttajalle terveellisempiä vaihtoehtoja. Ravitsemusvastuullisuuden näkökulmasta Naapurin Maalaiskanan tuotteet ovat oiva valinta pöytään. Lisäsimme paukkauksiimme sydänmerkin, jotta kuluttajan ei tarvitse perehtyä tuoteselosteeseen tai ravintosisältöihin etsiessään terveellisempiä tuotteita.

Mikä on Sydänmerkki?

Sydänmerkki on elintarvikepakkauksissa oleva merkintä, joka osoittaa, että kyseinen tuote on terveyden kannalta parempi vaihtoehto verrattuna muihin vastaaviin tuotteisiin, joissa merkkiä ei ole. Merkki on kehitetty helpottamaan ja nopeuttamaan arjen valintoja ilman tuoteselosteiden lukemista. Sydänmerkki-järjestelmä perustuu erilaisiin tuoteryhmiin, joista jokaisella on omat ravitsemuskriteerit. Kanatuotteiden osalta tarkastellaan kovan rasvan ja suolan määrää. Sydänmerkki on ainoa elintarvikepakkauksissa käytetty symboli Suomessa, joka kertoo tuotteen ravitsemuksellisesta laadusta. Täältä voit lukea Sydänmerkin kriteerit.

Sydänmerkin lisääminen on osa vastuullisuusstrategiaamme ja aloitamme merkin lisäämisen alkuvuoden uutuuksille, jotka ansaitsevat sydänmerkin:

Sydänmerkityt tuotteet

Suolan vähentäminen

Yksi Sydänmerkin vaatimuksista on suolan vähäinen määrä, joka saa olla enintään 0,88-1 % tuotetyypistä riippuen. Naapurin Maalaiskana on aloittanut suolan vähennyksen jo vuonna 2018 erilaisin toimenpitein ja tavoitteenamme on saada sydänmerkki mahdollisimman moneen tuotteeseemme.

Vuodesta 2018 lähtien olemme vähentäneet suolaa maustetuissa tuotteissamme jo 11 %. Tavoitteenamme on vähentää suolaa 20 % vuoteen 2030 mennessä. Naapurin Maalaiskana -brändin tuotteissa emme myöskään käytä suolalaukkaa ja maustamattomissa tuotteissamme suolaa ei ole.

Tulevaisuudessa seuraamme tilannetta ja pohdimme merkin lisäämistä myös vanhoihin tuotteisiin.

Lisätietoja:

Henna Mäkeläinen, Vastuullisuuspäällikkö

Kaisa Huttunen, Tuotekehityspäällikkö

Sähköposti: etunimi.sukunimi@naapurinmaalaiskana.fi