Olemme laskeneet tuotteidemme hiilijalanjäljen

Vastuullisuustarinoita Olemme laskeneet tuotteidemme hiilijalanjäljen

Olemme laskeneet tuotteidemme hiilijalanjäljen ja lisäämme tästä merkinnän tuotteisiimme

Elokuu 2023

Olemme tehneet yhteistyötä hiilijalanjäljen laskemiseen erikoistuneen riippumattoman organisaation Carbon Trustin kanssa. Carbon Trust on laskenut ja mitannut hiilijalanjälkemme tuotetasolla – tilalta lautaselle. Laskelmat kattavat koko arvoketjumme: rehuntuotannosta tuotteen valmistukseen, myyntiin ja aina kuluttajan kotiin asti, pakkauksen hävittäminen mukaan lukien. Tulokset ovat Carbon Trustin sertifioimia.

Useiden tieteellisten tutkimusten mukaan, broilerin hiilijalanjälki on kiloa kohden pienempi kuin muissa tavallisissa lihatuotteissa, kuten naudan- ja sianlihassa. Tästä huolimatta, meidän tulee silti pienentää hiilijalanjälkeämme entisestään. Nyt tiedämme, mitkä ovat arvoketjumme ilmastovaikutukset ja mihin meidän tulee kohdistaa hiilidioksidipäästöjen vähentämistoimenpiteemme. Laskelmat tukevat meidän ja Konserniyhtiömme Scandi Standardin sitoutumista Pariisin ilmastosopimukseen ja ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 asteeseen.

Naapurin Maalaiskanan 24 tuotteelle on suoritettu hiilijalanjälkilaskelmat ja merkki tullaan lisäämään pakkauksiin. Kyseisen tuotteen CO2e-kg:n lukeman löydät nettisivuiltamme. Joka toinen vuosi päivitettävät laskelmat ovat jatkossa tärkeä osa meidän ilmastostrategiaamme.

Merkityt tuotteet ja lasketut hiilijalanjäljet löydät täältä

Lisätietoja:

Henna Mäkeläinen, vastuullisuuspäällikkö, henna.makelainen(at)naapurinmaalaiskana.fi

Pasi Martikainen, kaupallinen johtaja, p. 040 072 7841, pasi.martikainen(a)naapurinmaalaiskana.fi