Ella Junnila

Ella Junnilan Kanapiirakka

min | Keskivaikea

Korkeushyppääjä Ella Junnilan kurkumalla, paprikalla ja chilillä maustettu kanapiirakka kätkee sisälleen leipäjuustokuutiota. Piikakka on leivottu maukkaaseen ruispohjaan, mutta kiireen sattuessa voit yhtä hyvin turvautua valmiiseen pakastetaikinaan.

Ainekset

Pohja:

200 g
voita
1 tl
suolaa
3 dl
ruisjauhoja
2
kananmunan keltuaista
1 rkl
kylmää vettä

Täyte:

1
keltainen paprika
1
chili
1
iso sipuli
250 g
creme fraichea
100 g
kermaviiliä
2
kananmunaa
200 g
leipäjuustoa
1 tl
suolaa
kurkumaa oman maun mukaan
paprikajauhetta oman maun mukaan
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
FILEESUIKALE
Maustamaton

AINEKSET

AINEKSET

Korkeushyppääjä Ella Junnilan kurkumalla, paprikalla ja chilillä maustettu kanapiirakka kätkee sisälleen leipäjuustokuutiota. Piikakka on leivottu maukkaaseen ruispohjaan, mutta kiireen sattuessa voit yhtä hyvin turvautua valmiiseen pakastetaikinaan.

Näin teet sen

Laita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola astiaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Sekoita joukkoon kylmä vesi ja keltuaiset.

Painele taikina voidellun piirakkavuoan (n. 20 cm) pohjalle ja reunoille.

Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Paista fileesuikaleita hetki pannulla, lisää pilkotut paprika, chili ja sipuli. Jatka paistamista kunnes kana on kypsää ja sipuli kuullottunutta. Anna hetki jäähtyä.

Sekoita creme fraiche, kermaviili, mausteet ja kananmunat keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon paistettu kanaseos ja kuutioitu leipäjuusto.

Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada esikypsennetyn pohjan päälle.

Laita piirakka 200-asteiseen uuniin noin 40 minutiksi, kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täytteen keskiosa on sopivan kiinteä.

Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
FILEESUIKALE
Maustamaton