
Ella Junnilan Kanapiirakka
Ainekset
Pohja:
Täyte:

AINEKSET
AINEKSET
Korkeushyppääjä Ella Junnilan kurkumalla, paprikalla ja chilillä maustettu kanapiirakka kätkee sisälleen leipäjuustokuutiota. Piikakka on leivottu maukkaaseen ruispohjaan, mutta kiireen sattuessa voit yhtä hyvin turvautua valmiiseen pakastetaikinaan.
Näin teet sen
Laita huoneenlämpöinen voi, jauhot ja suola astiaan ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Sekoita joukkoon kylmä vesi ja keltuaiset.
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (n. 20 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Paista fileesuikaleita hetki pannulla, lisää pilkotut paprika, chili ja sipuli. Jatka paistamista kunnes kana on kypsää ja sipuli kuullottunutta. Anna hetki jäähtyä.
Sekoita creme fraiche, kermaviili, mausteet ja kananmunat keskenään kulhossa.
Lisää joukkoon paistettu kanaseos ja kuutioitu leipäjuusto.
Sekoita täyte tasaiseksi ja kaada esikypsennetyn pohjan päälle.
Laita piirakka 200-asteiseen uuniin noin 40 minutiksi, kunnes piirakka on saanut kauniin värin ja täytteen keskiosa on sopivan kiinteä.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

