Kana-makaronilaatikko-4

Kana-makaronilaatikko

min | Helppo

Makaronilaatikko on yksi klassisimmista kotiruuista, ja se onnistuu hyvin myös maalaiskanan jauhelihasta. Tässä reseptissä lisämakua tuo juustolla maustettu ruokakerma, ja kannattaa kokeilla myös muita makukermoja.

Ainekset

3 rkl
voita tai rypsiöljyä
2 kpl
sipulia
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
700 g
makaronia
4 kpl
kananmunia
7 dl
kevytmaitoa
2.5 dl
juustokermaa
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton

AINEKSET

AINEKSET

Makaronilaatikko on yksi klassisimmista kotiruuista, ja se onnistuu hyvin myös maalaiskanan jauhelihasta. Tässä reseptissä lisämakua tuo juustolla maustettu ruokakerma, ja kannattaa kokeilla myös muita makukermoja.

Näin teet sen

Kuori ja kuutioi sipulit

Ruskista ja murusta jauheliha pannulla rasvan kera

Lisää joukkoon sipulit ja jatka sekoittelua pari minuuttia

Mausta suolalla ja pippurilla

Keitä makaronit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan

Valuta makaronit ja yhdistä jauhelihan kanssa suureen voideltuun uunivuokaan

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki

Lisää kulhoon maito ja juustokerma, vatkaa tasaiseksi

Kaada neste vuokaan ja sekoittele hyvin

Paista 175-asteisessa uunissa 50 min. ja anna vetäytyä n. 10 min.

Tarjoa seuraksi esimerkiksi ketsuppia, etikkapunajuuria tai maustekurkkuja

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton