Kana-makaronilaatikko
min | Helppo
Ainekset
3 rkl
voita tai rypsiöljyä
2 kpl
sipulia
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
700 g
makaronia
4 kpl
kananmunia
7 dl
kevytmaitoa
2.5 dl
juustokermaa
AINEKSET
AINEKSET
Makaronilaatikko on yksi klassisimmista kotiruuista, ja se onnistuu hyvin myös maalaiskanan jauhelihasta. Tässä reseptissä lisämakua tuo juustolla maustettu ruokakerma, ja kannattaa kokeilla myös muita makukermoja.
Näin teet sen
Kuori ja kuutioi sipulit
Ruskista ja murusta jauheliha pannulla rasvan kera
Lisää joukkoon sipulit ja jatka sekoittelua pari minuuttia
Mausta suolalla ja pippurilla
Keitä makaronit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan
Valuta makaronit ja yhdistä jauhelihan kanssa suureen voideltuun uunivuokaan
Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki
Lisää kulhoon maito ja juustokerma, vatkaa tasaiseksi
Kaada neste vuokaan ja sekoittele hyvin
Paista 175-asteisessa uunissa 50 min. ja anna vetäytyä n. 10 min.
Tarjoa seuraksi esimerkiksi ketsuppia, etikkapunajuuria tai maustekurkkuja