Nordic Bolognese

Nordic Bolognese kanan jauhelihasta

45 min | Keskivaikea

Pohjoismainen versio jauhelihakastikkeesta: vaalea, juureva ja ilman tomaattia. Porkkana, palsternakka ja selleri tuovat pehmeää makeutta - valkoviini ja sinappi raikastavat kokonaisuuden. Maku on syvä ja lempeän umaminen - tuttu, mutta erilainen. Pastan lisäksi tämä toimii myös perunamuusin kera. Reseptistä valmistuu noin 10 annosta


Ainekset

0.02 l
rypsiöljyä
0.005 kg
suolaa
0.05 kg
voita
0.25 kg
porkkanaa pieninä kuutioina
0.2 kg
sipulia pieninä kuutioina
0.15 kg
palsternakkaa pieninä kuutioina
0.15 kg
juuriselleriä pieninä kuutioina
0.02 kg
valkosipulia murskattuna
0.2 l
kuivaa valkoviiniä
0.5 l
kanalientä
0.01 kg
sinappia
tuoretta timjamia
0.2 l
kuohukermaa
valkoviinietikkaa
lehtipersiljaa hienonnettuna
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton

AINEKSET

AINEKSET

Pohjoismainen versio jauhelihakastikkeesta: vaalea, juureva ja ilman tomaattia. Porkkana, palsternakka ja selleri tuovat pehmeää makeutta - valkoviini ja sinappi raikastavat kokonaisuuden. Maku on syvä ja lempeän umaminen - tuttu, mutta erilainen. Pastan lisäksi tämä toimii myös perunamuusin kera. Reseptistä valmistuu noin 10 annosta

Näin teet sen

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista jauheliha, mausta suolalla.

Siirrä jauheliha pois pannulta.

Lisää voi pannulle ja freesaa juurekset hyvin.

Lisää valkoviini ja anna kiehua hetki.

Lisää liemi, sinappi ja timjami. Hauduta n. 10-15 min., kunnes juurekset ovat pehmeitä.

Lisää kerma ja anna hautua vielä hetki.

Tarkista suola ja happo. Lisää tarvittaessa suolaa tai valkoviinietikkaa.

Suurusta halutessasi maizenalla.

Tarjoa keitetyn pastan kastikkeena.

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton