runsas_shawarma_lautanen

Runsas Shawarma-lautanen

min | Vaativa

Tämän libanonilaisvaikutteisen herkun toteuttaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on taatusti sen arvoinen!

Ainekset

Tabouleh:

2 dl
bulguria
1
kurkku
4
tomaattia
1 nippu
lehtipersiljaa
1 nippu
minttua
1
sitruuna
4 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Minttulabneh:

300 g
turkkilaista jogurttia
1 nippu
tuoretta minttua
1 nippu
tuoretta timjamia
1
valkosipulinkynsi
1 tl
suolaa

Hummus:

200 g
kypsiä kikherneitä
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
tahinia
0.5 tl
juustokuminaa
2 rkl
oliiviöljyä
vettä
0.5
sitruunan mehu
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria myllystä
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
PAISTIVARRAS
Savupaprika

AINEKSET

AINEKSET

Tämän libanonilaisvaikutteisen herkun toteuttaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta lopputulos on taatusti sen arvoinen!

Näin teet sen

Valmista ensin tabouleh:

Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa kurkku ja tomaatti pieniksi kuutioiksi.
Hienonna lehtipersilija ja minttu.
Sekoita yrtit ja kasvikset jäähtyneen bulgurin joukkoon.
Mausta sitruunamehulla, oliviöljyllä, suolalla sekä mustapippurila.

Valmista sitten minttulabneh:

Valuta jogurttia kuituliinalla vuoratun siivilän läpi yön yli tai vähintään neljä tuntia.
Leikkaa minttu sekä timjami terävällä veitsellä hienoksi silpuksi ja sekoita jogurtin joukkoon.
Raasta joukkoon valkosipulinkynsi.
Mausta suolalla.

Valmista vielä hummus:

Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella hummuksen ainekset sileäksi massaksi.
Jos hummus tuntuu liian paksulta, voit ohentaa sitä vedellä.
Mausta lopuksi sitruunamehulla, suolalla sekä mustapippurilla.

Grillaa kanavartaat huolella pakkauksen ohjeen mukaan ja leikkaa vartaista veitsellä lastuja.

Paahda pitaleivät nopeasti grillissä ja leikkaa puoliksi tai neljään osaan.

Kokoa mezelautanen ja nauti!

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
PAISTIVARRAS
Savupaprika