
Kokonainen Kana, lisukkeena sipuli-pekoni ja paahdetut perunat
min | Keskivaikea
Ainekset
3 kpl
sipulia
170 g
pekonia
50 g
valkosipulikrutonkeja
nippu
timjaminoksia hienonnettuna
1 kpl
sitruunankuori raastettuna
1 kg
perunaa (jauhoinen lajike)
1 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä

AINEKSET
AINEKSET
Kokonainen kana on juhlava ruoka kiireettömiin ruokahetkiin. Lisukkeena tarjottavat perunat paahtuvat samaan aikaan uunissa, ja sipuli-pekonilisuke saa ihanan rapeita sattumia valkosipulikrutongeista
Näin teet sen
Kypsennä kanaa uunipellillä 175-asteisessa uunissa 45 min
Leikkaa sillä aikaa perunat lohkoiksi ja mausta suolalla ja oliiviöljyllä
Asettele perunat pellille kanan ympärille ja anna olla uunissa vielä toiset 45 min
Suikaloi pekoni ja sipulit ja ruskista ne pannulla pekonin rasvassa
Lisää pannulle krutongit, timjami ja sitruunankuori juuri ennen kanan valmistumista
