Ruohosipuli-sitruunakanaa & paahdettua bataattia
min | Keskivaikea
Ainekset
500 g
pieniä bataatteja
1 rkl
voita
1 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria myllystä
0.5 nippu
ruohosipulia hienonnettuna
Sitruunainen kastike:
2
sitruunan kuori raastettuna
1
sitruunan mehu puristettuna
1
valkosipulin kynsi
1 ruukku
ruohosipulia
200 g
tuorejuustoa
100 g
creme fraichea
ripaus
suolaa
AINEKSET
AINEKSET
Bataatti on lempeä ja maukas lisuke monelle kanaruualle. Bataatin makeahko maku kaipaa usein seurakseen jotain kirpeää, ja sitruunainen kastike toimii siinä loistavasti! Tämä ruoka sopii vähän juhlavampaankin ruokahetkeen.
Näin teet sen
Valmista ensin kastike: Hienonna ruohosipuli ja valkosipuli. Raasta sitruunoista kuoret ja purista mehu.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
Paahda bataatteja kokonaisina 200-asteisessa uunissa noin 30-45 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat läpikypsiä.
Anna bataattien jäähtyä hetki ja paista sillä aikaa rintafileet pakkauksen ohjeen mukaan ja anna vetäytyä folion alla.
Leikkaa bataatit pitkittäin puoliksi ja koverra bataattien sisus lusikalla kulhoon.
Mausta voilla, suolalla, pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.
Laita maustettu seos takaisin kuoriin ja annostele lusikalla kastiketta päälle.
Koristele bataatit hienonnetulla ruohosipulilla ja tarjoile kypsennettyjen rintafileiden kanssa.