
Grillattua kanaa ja kesäkurpitsasalaattia
min | Helppo
Ainekset
300 g
kesäkurpitsaa
0.5 dl
pinjansiemeniä
reilusti
basilikanlehtiä
50 g
parmesaania
Kastike
1 dl
oliiviöljyä
1 kpl
sitruunan mehu puristettuna
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
vahvaa sinappia
1 tl
hunajaa
0.5 tl
suolaa
0.5 tl
mustapippuria myllystä
timjaminlehtiä

AINEKSET
AINEKSET
Kotimaisesta kesäkurpitsasta valmistuu mieto ja rouskuvan raikas lisuke kesäisille kanaruuille. Reseptin yrttejä voit vaihdella makusi mukaan - kokeile vaikka korianteria tai lipstikkaa!
Näin teet sen
Pese kesäkurpitsat ja höylää niistä kuorimaveitsellä ohuita lastuja.
Paahda pinjansiemeniä pannulla sekoitellen n. 5 min. tai 150-asteisessa uunissa n. 8 min.
Sekoita kastikkeen ainekset yhteen sauvasekoittimella.
Sekoita suuressa kulhossa kesäkurpitsalastut ja puolet kastikkeesta.
Nostele lastut tarjouluastiaan ja kruunaa pinjansiemenillä ja yrteillä.
Höylää päälle vielä kuorimaveitsellä parmesaanilastuja ja pirskottele loput kastikkeesta
salaatin päälle.
Tarjoa vastagrillatun kanan kanssa.
