Paprikainen kanapata
min | Helppo
Ainekset
1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
2
paprikaa
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
kanalientä
1 prk
smetanaa
1 rkl
tomaattipyreetä
1 tl
savupaprikajauhetta
075 tl
suolaa
Viimeistelyyn:
100 g
fetajuustoa
1 rkl
kapriksia
1 ruukku
lehtipersiljaa
AINEKSET
AINEKSET
Paprikainen kanapata valmistuu helposti maustamattomista fileesuikaleista ja kerralla kannattaakin tehdä suurempi satsi. Maun salaisuus on savupaprikajauhe, mutta voit korvata sen myös tavallisella paprikajauheella.
Näin teet sen
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprikat.
Kuullota sipulit ja paprika padan pohjalla tilkassa öljyä ja nosta hetkeksi syrjään.
Ruskista nopeasti fileesuikaleiden pinnat öljytyssä padassa.
Kaada sipulit ja paprikat takaisin pataan ja lisää myös loput kanapadan ainekset.
Keitä kanapataa 10 minuuttia ilman kantta, kunnes kana on kypsää ja kastike kiehunut hieman kasaan.
Viimeistele kanapata fetajuustomurulla, kapriksilla & lehtipersiljasilpulla. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa.