
Pitakebabit kanapihveistä
min | Helppo
Ainekset
Kebabkastike:
2
sipulia
0.5 dl
rypsiöljyä
200 g
tomaattimurskaa
2 rkl
tomaattipyreetä
2
valkosipulinkynttä
1
kanaliemikuutio
4 tl
juustokuminaa
2 tl
chilijauhetta
1 tl
suolaa
Kermaviililkastike:
200 g
kermaviiliä
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
hunajaa
0.5 tl
suolaa

AINEKSET
AINEKSET
Klassisiin pitakebabeihin kuuluu aina sekä mausteinen tomaattikastike että raikastava kermaviili- tai jogurttikastike. Pihvien ja kastikkeiden seuraksi tulevia kasviksia voit varioida mielesi ja sesonkien mukaan. Nälkäisimmät syövät pitansa aina tuplapihvillä!
Näin teet sen
Valmista ensin kebabkastike. Suikaloi sipulit ja kuullota kasarissa kullanruskeiksi öljyn kera.
Lisää tomaattipyre ja jatka kuullottamista hetki.
Lisää mausteet sekä tomaattimurska.
Keitä kastiketta 15 minuuttia, lisää suola ja sekoita sauvasekoittimella sileäksi.
Valmista sitten kermaviilikastike. Raasta valkosipuli kermaviilin joukkoon, mausta hunajalla sekä suolalla.
Kypsennä burgerpihvit grillissä tai pannulla pakkauksen ohjeen mukaan.
Paahda pitaleivät nopeasti grillissä tai pannulla ja halkaise ne.
Täytä pitaleivät burgerpihvillä, kastikkeilla sekä mieleisilläsi kasviksilla.
