Kanapyörykät-1

Kanapyörykät

min | Helppo

Lapsiperheiden ikisuosikki - lihapullat - tehdään tällä kertaa maalaiskanan jauhelihasta. Kanafondi hoitaa maustamisen ja paahdettu sipulirouhe antaa pyöryköille mukavasti tekstuuria ja säästää kotikokin sipulin pilkkomiselta.

Ainekset

1 dl
paahdettua sipulirouhetta
0.5 dl
korppujauhoja
2 dl
kermaa tai ruokakermaa
3 rkl
kanafondia
2 kpl
kananmunaa
1 tl
mustapippuria myllystä
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton

AINEKSET

AINEKSET

Lapsiperheiden ikisuosikki - lihapullat - tehdään tällä kertaa maalaiskanan jauhelihasta. Kanafondi hoitaa maustamisen ja paahdettu sipulirouhe antaa pyöryköille mukavasti tekstuuria ja säästää kotikokin sipulin pilkkomiselta.

Näin teet sen

Mittaa sipulirouhe kulhoon ja murskaa hieman rakennetta käsin

Lisää joukkoon korppujauhot, kerma, fondi, kananmunat ja mustapippuri

Vatkaa seos tasaiseksi ja sekoita jauheliha joukkoon huolellisesti

Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 30 min ja muotoile siitä pyöryköitä
öljytyin käsin

Asettele pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa
uunissa n. 15 min.

Voit paistaa pyörykät myös pannulla rasvan kera n. 10 min. välillä käännellen

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton