Kanapyörykät
min | Helppo
Ainekset
1 dl
paahdettua sipulirouhetta
0.5 dl
korppujauhoja
2 dl
kermaa tai ruokakermaa
3 rkl
kanafondia
2 kpl
kananmunaa
1 tl
mustapippuria myllystä
AINEKSET
AINEKSET
Lapsiperheiden ikisuosikki - lihapullat - tehdään tällä kertaa maalaiskanan jauhelihasta. Kanafondi hoitaa maustamisen ja paahdettu sipulirouhe antaa pyöryköille mukavasti tekstuuria ja säästää kotikokin sipulin pilkkomiselta.
Näin teet sen
Mittaa sipulirouhe kulhoon ja murskaa hieman rakennetta käsin
Lisää joukkoon korppujauhot, kerma, fondi, kananmunat ja mustapippuri
Vatkaa seos tasaiseksi ja sekoita jauheliha joukkoon huolellisesti
Anna taikinan levätä jääkaapissa n. 30 min ja muotoile siitä pyöryköitä
öljytyin käsin
Asettele pyörykät uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa
uunissa n. 15 min.
Voit paistaa pyörykät myös pannulla rasvan kera n. 10 min. välillä käännellen