Pähkinäinen kaalisalaatti
min | Helppo
Ainekset
300 g
varhaiskaalia
1 kpl
kurkku
3 kpl
sipulinvarsia
Kastike
1 dl
oliiviöljyä
1
sitruunan mehu puristettuna
2 rkl
valkoviinietikkaa
50 g
babypinaattia
ruukullinen
basilikanlehtiä
0.5
jalapeno ilman siemeniä
2 kpl
valkosipulinkynsiä
3 kpl
pieniä kesäsipuleita
1 dl
saksanpähkinöitä
1 dl
parmesanraastetta
2 tl
suolaa

AINEKSET
AINEKSET
Tämä kirpeän raikas kaalisalaatti on niin hyvää, että sitä voisi lusikoida suoraan kulhosta! Kastikkeen raaka-aineita on aika monta, muta jokaisella on oma tärkeä roolinsa maun kannalta. Jos tykkäät tulisesta, niin jalapenon voi laittaa kastikkeeseen kokonaan ja siemenien kera.
Näin teet sen
Suikaloi veitsellä tai raasta kaali ja kurkku
Hienonna joukkoon sipulinvarret
Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi
Sekoita kastike kasvisten joukkoon ja anna maustua jääkaapissa kanojen grillauksen ajan
Viipaloi jäljelle jäänyt puolikas jalapenoa salaatin koristeeksi ja tarjoa grillattujen kanojen kanssa
Vinkki! Jos kastike tuntuu omaan makuusi liian happamalta, lisää siihen 2 tl juoksevaa hunajaa
