Vietnamilainen kanasalaatti
min |
Ainekset
0.5 tl
suolaa
300 g
kiinankaalia
3
kevätsipulin vartta
1
porkkana
100 g
paahdettuja paprikasuikaleita (säilyke)
1 ruukku
minttua
1 ruukku
korianteria
kourallinen
maapähkinöitä
Kastike:
1
limen kuori raastettuna
1
limen mehu
2 tl
Sriracha-kastiketta
2 rkl
kalakastiketta
2 rkl
rypsiöljyä
1
valkosipulinkynsi
2 tl
sokeria
AINEKSET
AINEKSET
Rapea kotimainen kiinankaali on mitä parhain raaka-aine aasialaisen kanasalaatin pohjaksi. Tämän salaatin sielu on mausteisessa kastikkeessa, jossa yhdistyvät kalakastikkeen suolaisuus, limen kirpeys ja chilin potku.
Näin teet sen
Paista Rintafileet tilkassa öljyä ja maista suolalla. Anna jäähtyä.
Huuhtele kiinankaali ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
Leikkaa kevätsipulit pieniksi pätkiksi ja porkkanat ohuiksi tikuiksi.
Hienonna minttu ja korianteri.
Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
Sekoita keskenään kaikki salaatin ainekset ja kastike.
Viimeistele maapähkinöillä.