Grillatut fileevartaat ja italialainen peperonata-3

Grillatut kanavartaat & italialainen peperonata

min | Helppo

Peperonata on italialainen paprika-tomaattimuhennos, jota voi käyttää sellaisenaan grillatun kanan lisukkeena tai pohjana erilaisille pataruuille. Saat siitä myös maistuvan kastikkeen, soseuttamalla lopuksi valmiin muhennoksen sauvasekoittimella ja lisäämällä tilkan vettä tai kermaa.

Ainekset

1
punainen paprika
1
keltainen paprika
1
pieni sipuli
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
oliiviöljyä
3
kypsää tomaattia
1 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
0.5 tl
kuivattua oreganoa
mustapippuria myllystä
reilusti
basilikanlehtiä
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
FILEEVARRAS
Yrtti-Sitruuna

AINEKSET

AINEKSET

Peperonata on italialainen paprika-tomaattimuhennos, jota voi käyttää sellaisenaan grillatun kanan lisukkeena tai pohjana erilaisille pataruuille. Saat siitä myös maistuvan kastikkeen, soseuttamalla lopuksi valmiin muhennoksen sauvasekoittimella ja lisäämällä tilkan vettä tai kermaa.

Näin teet sen

Poista pestyistä paprikoista kanta ja siemenet ja leikkaa paprikat suikaleiksi.

Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi ja hienonna valkosipulinkynsi.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna oliiviöljy pannulla freesaa sipuleita pari minuuttia.

Lisää joukkoon paprikat ja valkosipuli, freesaa vielä muutama minuutti.

Sekoita joukkoon tomaatti lohkot, vesi ja mausteet.

Anna hautua hiljalleen 10-15 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut.

Grillaa kanavartaat pakkauksen ohjeen mukaan ja anna vetäytyä hetken aikaa.

Sekoita basilikat peperonatan joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
FILEEVARRAS
Yrtti-Sitruuna