Kanaa Puttanescan tapaan
30 min | Helppo
Ainekset
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynsiä ohuina viipaleina
kpl
anjovisfileitä
1 rkl
tomaattipyrettä
1 dl
valkoviiniä
50 g
kalamata-oliiveja
1 rkl
kapriksia
1
sitruunan kuori raastettuna
tuoretta oreganoa
AINEKSET
AINEKSET
Tämä klassinen italialainen kastikeresepti on täynnä voimakkaita makuja - oliiveja, kapriksia ja anjovista. Anjovista ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä sen on tarkoitus vain antaa kastikkeelle pieni umamipotku.
Näin teet sen
Ruskista fileepihvit pannulla oliiviöljyssä ja siirrä ne pois pannulta
Lisää kuumalle pannulle anjovisfileet ja valkosipulit. Pyörittele niitä öljyssä, kunnes anjovis on hajonnut
Lisää joukkoon tomaattipyre ja sekoittele vielä hetki
Lisää pannulle valkoviini, oliivit ja kaprikset
Anna hautua hetki, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut
Sekoita joukkoon vielä sitruunankuori ja nosta fileepihvit takaisin pannulle
Kuumenna kiehuvaksi, viimeistele oreganolla ja tarjoa seuraksi esim. paahdettua maalaisleipää