
Kanakeitto Tom Kha Gai
min | Helppo
Ainekset
4 dl
kookosmaitoa
3 dl
vettä
1
kanaliemikuutio tai fondi
1 tl
inkiväärimurskaa
1 tl
sitruunaruohomurskaa
100 g
herkkusieniä viipaloituna
1
punainen chili viipaloituna
1 rkl
kalakastiketta
1 tl
sokeria
0.5
limen mehu puristettuna
thai-basilikaa ja korianteria koristeeksi

AINEKSET
AINEKSET
Pehmeä kookosmaidosta valmistettu kanakeitto on yksi thaimaalaisen keittiön kulmakivistä. Thai-basilikalla pintamaustetuista kanapaloista keitto syntyy helposti ja maku on taatusti kohdallaan. Herkkusienten lisäksi voit käyttää keittoon muitakin kasviksia, kuten porkkanaa, kevätsipulia ja paprikaa.
Näin teet sen
Kuumenna kattilassa kookosmaito, vesi, liemikuutio, inkivääri ja sitruunaruoho kiehuvaksi.
Lisää joukkoon kanapalat, herkkusienet ja chili.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, kunnes kanapalat kypsyneet.
Lisää lopuksi joukkoon kalakastike, sokeri ja limen mehu.
Annostele kulhoihin ja koristele tuoreilla thai-basilikan ja korianterin lehdillä.

