Kermainen jauhelihakastike-1

Kermainen jauhelihakastike

min | Helppo

Jauhelihakastike on helppo valmistaa ja sen kanssa maistuu niin peruna, riisi kuin pastakin. Kastikkeen miedon pehmeää makua ja vaaleaa väriä saadaan voimistettua tilkalla soijakastiketta.

Ainekset

3 rkl
voita tai rypsiöljyä
2 kpl
sipulia
0.5 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kanaliemikuutioita tai -fondinappeja
6 dl
vettä
2 dl
kermaa tai ruokakermaa
3 rkl
soijakastiketta
1 kpl
laakerinlehti
8 kpl
kokonaisia maustepippureita
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton

AINEKSET

AINEKSET

Jauhelihakastike on helppo valmistaa ja sen kanssa maistuu niin peruna, riisi kuin pastakin. Kastikkeen miedon pehmeää makua ja vaaleaa väriä saadaan voimistettua tilkalla soijakastiketta.

Näin teet sen

Kuori ja kuutioi sipulit

Kuumenna rasva pannulla

Ruskista ja murusta jauheliha pannulla ja lisää joukkoon sipulit

Jatka ruskistamista vielä pari minuuttia ja ripottele joukkoon vehnäjauhot

Sekoittele vielä pari minuuttia ja lisää pannulle liemivalmiste, vesi, kerma, soija ja mausteet

Sekoita hyvin ja anna hautua hiljalleen kannen alla n. 10 min.

Tarkista suolan riittävyys ja tarjoa kastike keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
JAUHELIHA
Maustamaton