Kermainen jauhelihakastike
min | Helppo
Ainekset
3 rkl
voita tai rypsiöljyä
2 kpl
sipulia
0.5 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
kanaliemikuutioita tai -fondinappeja
6 dl
vettä
2 dl
kermaa tai ruokakermaa
3 rkl
soijakastiketta
1 kpl
laakerinlehti
8 kpl
kokonaisia maustepippureita
AINEKSET
AINEKSET
Jauhelihakastike on helppo valmistaa ja sen kanssa maistuu niin peruna, riisi kuin pastakin. Kastikkeen miedon pehmeää makua ja vaaleaa väriä saadaan voimistettua tilkalla soijakastiketta.
Näin teet sen
Kuori ja kuutioi sipulit
Kuumenna rasva pannulla
Ruskista ja murusta jauheliha pannulla ja lisää joukkoon sipulit
Jatka ruskistamista vielä pari minuuttia ja ripottele joukkoon vehnäjauhot
Sekoittele vielä pari minuuttia ja lisää pannulle liemivalmiste, vesi, kerma, soija ja mausteet
Sekoita hyvin ja anna hautua hiljalleen kannen alla n. 10 min.
Tarkista suolan riittävyys ja tarjoa kastike keitettyjen perunoiden tai muusin kanssa