Valimeren_meze_setti_2

Välimeren Meze-setti

min | Keskivaikea

Meze-ruokien henkeen kuuluu, että on paljon erilaista maisteltavaa. Jos laajan meze-setin valmistaminen itse vaikuttaa liian työläältä, voit hyvin hankkia osan komponenteista valmiina kaupasta ja keskittyä olennaiseen, eli herkutteluun.

Ainekset

Tzatziki:

0.5
kurkku
1 tl
suolaa
200 g
turkkilaista jogurttia
1
valkosipulinkynsi murskattuna
1 kourallinen
mintunlehtiä hienonnettuna
mustapippuria myllystä

Porkkanahummus:

2
keitettyä porkkanaa paloiteltuna
400 g
kypsiä kikherneitä valutettuna
2 rkl
tahinia
1
valkosipulinkynsi murskattuna
0.5
sitruunan mehu puristettuna
2 tl
Srirachaa tai muuta vahvaa chilikastiketta
0.5 tl
juustokuminaa
0.5 tl
suolaa
0.5 dl
oliiviöljyä
lehtipersiljaa
Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
SISÄFILEE
Sitruuna-Timjami

AINEKSET

AINEKSET

Meze-ruokien henkeen kuuluu, että on paljon erilaista maisteltavaa. Jos laajan meze-setin valmistaminen itse vaikuttaa liian työläältä, voit hyvin hankkia osan komponenteista valmiina kaupasta ja keskittyä olennaiseen, eli herkutteluun.

Näin teet sen

Raasta kurkku karkealla terällä ja sekoita suolan kanssa siivilässä.

Laita siivilä kulhon päälle ja anna kurkkujen valuttaa nestettä noin tunnin ajan.

Sekoita sillä aikaa muut tzatzikin ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.

Mittaa kaikki porkkanahummuksen ainekset öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen.

Aja seos tasaiseksi ja lisää öljy ohuena nauhana tehosekoittimen käydessä.

Kaavi hummus kulhoon ja koristele lehtipersiljalla ja tilkalla oliiviöljyä.

Pujota sisäfileet varrastikkuihin.

Grillaa vartaat tai paista pannulla noin 5 minuutin ajan välillä käännellen.

Sekoita vielä valutetut kurkut tzatzikin joukkoon ja kokoa koko setti pyötään ja nauti haluamasi lisukkeiden kanssa.

Nyhet
Naapurin Maalaiskanan
SISÄFILEE
Sitruuna-Timjami