Chimichurrikanaa & Paahdettuja juureksia
min | Helppo
Ainekset
1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
200 g
jauhoisia perunoita
200 g
kasviksia (esim. porkkanaa, palsternakkaa, selleriä, munakoisoa)
2 rkl
oliiviöljä
1
hienonnettu valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
AINEKSET
AINEKSET
Chimichurri on Etelä-Amerikasta peräisin oleva yrttikastike, johon valkosipuli ja chili antavat mukavasti potkua. Chimichurrilla pintamaustetut rintafileet kypsyvät mehukkaiksi uunissa juuresten kanssa, kunhan paistat fileiden pinnat ensin kiinni pannulla.
Näin teet sen
Pese ja pilko perunat ja juurekset. Pyörittele oliiviöljyssä ja mausta valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
Kaada maustetut juurekset uunivuokaan ja paahda 220 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Kuumenna öljy paistinpannussa ja ruskista fileet molemmin puolin noin 2 minuuttia.
Nostele fileet kasvisten päälle, vähennä lämpö 175 asteeseen ja jatka kypsennystä vielä 15-20 minuuttia, kunnes fileet ovat kypsiä.