Butter chicken eli Naapurin voikana
min | Helppo
Ainekset
1 rkl
rypsiöljyä
0.5 tl
suolaa
1 tl
garam masala -maustetta
1 tl
juustokuminaa
1 tl
jauhettua korianteria
0.5 tl
chilijauhetta
0.5 tl
kurkumaa
1 kpl
valkosipulinkynsi murskattuna
1
pieni sipuli kuutioituna
1 rkl
voita
1 rkl
tomaattipyrettä
200 g
paseerattua tomaattia
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
tuoretta korianteria
AINEKSET
AINEKSET
Intialainen klassikkokastike butter chicken eli voikana valmistuu näppärästi kotikeittiössä. Vaikka ainesten lista näyttää pitkältä, on valmistaminen tosi helppoa. Jos haluat vielä vähän oikaista, voit käyttää valmista inkivääri- ja valkosipulimurskaa.
Näin teet sen
Sekoita fileesuikaleiden joukkoon öljy, mausteet, valkosipuli ja inkivääri.
Kuumenna voi pannussa ja kuullota sipulikuutiot.
Lisää joukkoon kanat ja sekoittele, kunnes ne hieman ruskistuvat.
Sekoita joukkoon tomaattipyre, paseerattu tomaatti ja kerma.
Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Viimeistele butter chicken eli voikana hienonnetulla korianterilla ja/tai ohueksi suikaloidulla inkiväärillä ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kera.